J. L. Armentrout-Obszidián

Az év elején sikerült végre elolvasnom a Luxen sorozat első részét, az Obszidiánt. Őszintén, visszagondolva azt gondolom, hogy egy nagyon jó és izgalmas könyv, de olvasás közben másképp gondoltam.

Számomra kissé nehézkésen indult be a cselekmény, és az elején azt hittem, hogy ez is egy kisvárosi romantikus regény lesz, az új lány és a menő fiú között, de szerencsére ennél sokkal többről van szó benne.

De kezdjük rögtön az elején. A főszereplő lány Katy, aki az anyukájával egy kisvárosba költözik az apja halála után. Katy egy visszahúzódó, csendes lány, a hobbija az olvasás, blogolás és kertészkedés. Az elején fogalma sincs róla, hogy milyen komplikációkba keveredik, miközben összebarátkozik a szomszéd lánnyal.

A szomszédban egy fiatal testvérpár lakik, Dee és Daemon. Természetfeletti erőkkel rendelkeznek, de nem szeretném lelőni a poént azok számára akik még nem olvasták el.

Egy kedvenc részt nehéz lenne kiemelni a könyvből, hiszen maga a teljes könyv egy csoda és maga az izgalom, de talán az első átváltozás Katy előtt a legtisztább jelenet a könyvből és részben az egyik legizgalmasabb is.

Bár sejtettem, hogy valamilyen szinten Katy-re is kihatással lesznek az erők, de az írónő megoldotta, hogy cseppet se hasonlítson ez a történet a szokásos természetfeletti regényekhez. Legalábbis számomra teljesen új történet volt ez. Az pedig nem is kérdés, hogy mennyire csodálatosan van bemutatva ez az egész. Az olvasó mindenben részesedik, kis feszültség, szerelem, barátság, titkolózás és félelem, mindenekfelett pedig izgalom. Az Obszidián is egy olyan könyv, amit nem lehet letenni. Minden tini lány vágyna egy ilyen életre és egy ilyen Daemon-re aki annyira védelmezi őt, mint a könyvben Katy-t. Ha bárki is megfontolta a könyv elolvasását, akkor csak ajánlani tudom számára, és hangosan kiáltani, hogy olvassa el! Főleg akkor, ha te is szereted a romantikus és fantasy regényeket. Kár lenne kihagyni, egy ennyire csodálatos történetet.

Remélem sikerült meghoznom a kedved az olvasásához, ha pedig már elolvastad a könyvet, írd le te is a véleményed a kommentekhez, mert kíváncsi vagyok.

Hamarosan írok majd újra, mindenkinek jó olvasást. Sziasztok!

A legszebb emberek, az igazán, kívül-belül szépek azok, akiknek valójában fogalmuk sincs a hatásukról. (…) Azok, akik közszemlére rakják a szépségüket, elfecsérlik. Az ő hatásuk elmúlik, a kinézetük csak egy kagylóhéj, semmi mást nem rejt, mint árnyakat, és ürességet.

Obszidián

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: